Uudet sivut osoitteessa http://heffalumps.net/airlea/hev/almaz.php

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE
VIR MVA Ch, ktk-II, YLA1, KRJ-II

Greymask's Almaz


  Nimi    : Greymask's Almaz
  Rotu    : FWB (Finnish warmblood)
  Sukupuoli    : ori
  Syntynyt    : 31.10.2002 (15-v.*)
  Säkä    : 168 cm
  Rekisterinumero    : VH-20719
  Kasvattaja    : Greymask, Raisa O.
  Omistaja    : Airlea
  Koulutustaso    : ko: GP, re: 130 cm
  Painotus    : koulu
*lue ikääntymisestä!
Almaz on täyttänyt 3v. marraskuussa 2002, 8v. maalikuussa 2004


L U O N N E K U V A U S

Greymask's Almaz on heinäkuussa 2004 Horisontin Essiltä ostamani ruunikko FWB-ori, joka taitaa kouluratsastuksen salat ja omaa kerrassaan ihanteellisen suvun täynnä virtuaalimaailman aikoinaan loistavimmista tähdistä loistavimpia, muun muassa Alté, Lanzinger ja R.M. Final Destination, Almazin upeaakin upeammasta suvusta voisin jatkaa ikuisuuden ajan, mutta tätä hehkutusta löydät lisää sukuselvitys -osiosta. Almazin kasvattajahan on Greymask -talli, kuten nimestä näkee. Aikoinaan hyvin maineikas kasvattaja onkin varma vakuutus kasvattienkin erinomaisuudesta, ja tämä todella pitää paikkaansa Almazin kohdalla.
Minulle saapuessaan Almazilla oli jo kaksi jälkeläistä, Horizon's Axley ja CW London Outrage ja orilla oli kisattu koulua GP-tasolla ja esteitä hypätty 130 cm luokissa, todellinen huippulahjakkuus siis kyseessä! Nyt minulle tultuaan olisi tarkoitus aktiivista kisaamista jatkaa painottuen lähinnä kouluratsastukseen, vaihteen vuoksi myös esteitä ja mahdollisesti kenttääkin. Jalostukseenkin tulen toki Almazia käyttämään, joten toivottavasti ori jättää tulevaisuudessakin jälkeensä yhtä hienoja jälkeläisiä kuin tähänkin saakka.

Luonteeltaan Almaz on hyvin avoin ja todellinen herrasmies, josta kuitenkin myös haastetta löytyy. Luonteensa puolesta ori soveltuu niin kärsivälliseksi opettajaksi kokemattomammille ratsastajille sekä hoitajille ja lahjakkuutensa ja haasteellisuutensa vuoksi myös kokeneista kokeneimmille, todella monipuolinen Almaz siis on. Itsevarmuutta ja ystävällisyyttä uhalmaz ori valloittaa hetkessä kenen tahansa sydämen vain katsahtaessaan silmiin syvää ymmärtäväisyyttä ja älykkyyttä hohkaen ja laskiessaan silkkisen turpansa kämmenellesi..

Ratsastettaessa Almaz kuuntelee tarkkaavaisesti mitä ratsastaja pyytää ja tekee parhaansa saavuttaakseen sen mitä siltä vaaditaan. Kapasiteettia Almazilta löytyy vaikka mihin, mutta saadakseen orin kunnolla toimimaan allaan tulee ratsastajankin tietää mitä haluaa ja toimia määrätietoisesti. Automaatti ei Almaz missään nimessä ole; jos ratsastaja vain selässä istuu sen kummempia yrittämättä ei Almazkaan vaivaa viitsi nähdä, jos ratsastaja taas omankin panoksensa antaa näkyy se hevosenkin suorituksessa. Almazin käynti on reipasta ja tahdikasta, korkea ja korea ravi joustavaa ja tasapainoista sekä kolmitahtinen laukka hyvin pyörivää ja lennokasta. Almaz kuuntelee hyvin apuja ja vastaa niin herkästi vastaanpanematta, nostaa ravin tai laukan usein jo pelkän ajatuksen voimasta, kerrassaan ihanteellinen ratsu niin kisaradoille kuin kotikentillekin.
Kouluratsastus on selvästi Almazin alaa, vaikka esteetkin taidolla ja tyylillä ylittyvät. Kouluaitojen sisällä näyttävä ori kuitenkin on elementissään; se kokoaa itsensä upeasti, askellajista toiseen siirtymiset ovat hyvin hallussa ja elegantin harmoninen olemus suorastaan loistaa. Erityisen hyvin Almaz hallitsee GP-tasolla tarvittavat puolipiruetit ja sulkutaivutukset laukassa sekä passagen, mutta muun muassa piaffe teettää orille toisinaan suuriakin ongelmia. Tätä epäkohtaa Almazin muuten niin loistavassa kouluratsun kokonaisuudessa olemmekin sen kanssa hiomassa kuntoon, nyttemmin orin liikkeet vaikuttavat jo paljolti rytmikkäämmiltä ja se kokoaa itsensä paremmin, onhan Almaz nopea ja innokas oppimaan uusia asioita.
Esteradalla Almaz on myös erikoisen hyvä ratsu ja korkeammatkin esteet vaivattoman oloisesti ylittyvät huikean ponnistusvoiman ansiosta. Rohkeutta ja itsevarmuutta ei orilta puutu, vaikka erikoisesteet, etenkin vesihaudat, kummastusta herättävätkin ja Almaz ne mieluiten ohittaisi, kiertäisi tai alittaisi kuin ylittäisi. Sarjaesteillä se taas on vallan loistava hyvän tasapainonsa ansiosta, okserit, trippelit ja muurit ori ylittää sulavasti mutta esteet, jotka toiselta puolelta ovat lyhyempiä ja toiselta pidempiä tuottavat joskus ongelmia. Hyppytekniikka on Almazilla kohdallaan ja tyylipisteet puhtaassa kympissä, mutta nopeaksi ei oria aina voi luonnehtia, käännökset kun toisinaan ovat hieman jähmeänpuoleisia. Joskus Almaz saattaa esteitä hypätessä jopa hieman ryöstää ja syöksyä suinpäin kohti estettä tempoen eteenpäin korvat estettä kohti suunnattuina, josta varmaan voimmekin päätellä oriin pitävän esteiden ylittämisestä.
Maastossa Almaz on varsin peloton ja hyvin rauhallinen ratsu, vaikka tykkääkin ylimääräistä energiaansa laukkasuorilla purkaa, mutta vain jos ratsastaja siihen luvan antaa. Askelten varmuus on usein jyrkimmissä alamäissä ja epätasaisessa maastossa hieman hakusessa, eikä ori aina osaa valita sitä kaikkein helpointa ja varminta reittiä. Almazin kanssa ei siis välttämättä kannata vapaita ohjia antaa ja sen itse valita helpoimmaksi näkemänsä tiensä vaan hieman vihjaista orille mistä varmimmin pääsisi, muuten kun saattaa itsensä löytää keskeltä ryteikköä vaikka vierestä olisi selväkin polku mennyt. Muiden hevosten kanssa Almaz käyttäytyy maastossa hyvin ja siltä osin varma ratsu onkin, eikä se mahdollista liikennettäkään säiky. Erilaistan maastoesteistä ori pitää vallan mahdottomasti, ja ratsastajan suoman tilaisuuden tullen Almaz antaa palaa ja epäröimättä loikkaa esteiden yli kuin omistaisi siivet. Vaikka varsinaisella radalla ei ori vesiesteistä pidäkään, rakastaa ori joenpenkassa ja lätäköissä läträämistä, joten suojien ja pinteleiden puhdistamisessa ja kuivattamisessa saattaa maastoreissun jälkeen tekemistä riittää..

Hoidettaessa Almaz on hyvin helppo ja kiltti, eikä siitä vaivaa yleensäkään koidu. Ori on todella luottavainen ihmisiä kohtaan ja pitää erityisesti lapsista, joiden kanssa se käyttäytyykin erikoisen varovaisesti. Harjaamisesta se silminnähtävästi nauttii, eikä kavioidenpuhdistus tai muut toiminnot ongelmia tuota vaan Almaz kärsivällisesti hoitajaansa tottelee. Joskus se tosin saattaa yrittää karsinasta ulos pinkoa tai takaisin talliin tullessa karsinaansa rynnätä, mutta harva se päivä yrittää taluttajaansa jyrätä vaan pysähtyy pienimmästäkin nykäisystä riimunnarusta, kunhan taluttaja vain valppaana tilanteessa mukana pysyy. Muuten Almaz tottelee taluttaessa hyvin eikä turhia tempoile, vaikka toisiin hevosiin lähempää tuttavuutta haluttaisikin tehdä.
Tarhaan päästyään Almaz usein hetkeksi unohtaa rauhallisen itsensä ja harja hulmuten täysillä päästelee tarhan laidasta laitaan riemukkaasti korskuen, ja aina aidan vastaan tullessa ori hidastaa ja käännähtää piruettimaisesti ympäri kiihdyttäen jälleen vastakkaiseen suuntaan, sitä hevosen riemua on ilo katsella. :) Tarhasta Almaz on suhteellisen helppo hakea, se ei juuri koskaan pakoile hakijaansa vaan korvat hörössä tulee lähempää katselemaan, josko herkkuja olisi tarjolla. Jos Almaz taas tavallista vilkkaammalla päällä sattuu olemaan, on se aina lahjottavissa mukaan talliin porkkananpalalla, ori kun varsin perso kaikkea syötävää kohtaan on ja kourallisesta kauraa se seuraisi tarvittaessa vaikka kuuhun.
Muiden hevosten seurassa Almaz on hieman alistuvampaa sorttia, ja se tuleekin erinomaisesti toimeen tuttujen hevoskavereiden kanssa ja sen voi huoletta tarhata jopa toisen oriin kanssa, kunhan kaverukset ennestään hyviä tuttuja ovat eikä vastapuoli kovinkaan riidanhaluinen ole. Pientä show'tahan pojat saattavat ympäri tarhaa vetää, mutta varsinkaan Almaz ei useinkaan toiselle orille machoile vaan sulaan sopuun pyrkii.
Eläinlääkäriä ei Almaz säiky vaan kavahtamatta paikoillaan seisoo, tosin raspaus tuottaa toisinaan lähes ylivoimaisilta tuntuvia ongelmia. Piikeistäkään ei Almaz lainkaan pidä, joten ne tulisi herralle antaa sen pakokauhuisan katseen ulottumattomissa. Kengittäjästä ori suorastaan pitää eikä sillä tunnu kengittämistäkään mitään vastaan olla, mitä nyt joskus ei pitempiä aikoja paikoillaan jaksaisi seistä. Ehkäpä tällä salaperäisellä kiintymyksellä kengittäjää kohtaan on jotakin tekemistä porkkanalla, joka kengittäjällä aina on mukanaan juuri Almazin varalle...
Kuljetusvaunuun oria ei kovinkaan vaivattomasti saa, vaan aikaa tosiaan saa käyttää. Ensinnäkin Almaz säikkyy lastaussiltaa ja mieluiten pysyttelisi vähintään kymmenen metrin päässä kaukana ulottumattomissa tuosta 'rajattoman vaarallisesta hirviöstä', ja saa kerrassaan sätkyn kun se sen yli yritetään saada kipuamaan siltaakin pelottavampaan traileriin. Aina Almaz kuitenkin nöyrtyy, mahdollisesti tunninkin tahtojen taistelun jälkeen, ja suostuu silmät päässä pyörien rampin yli juoksemaan, mutta koskaan se ei tunnu hengissä selviytymistään seuraavalla lastauskerralla muistavan vaan kaikki alkaa alusta. Sisälle traileriin päästyään tuntuu ori äkillisesti potevan jonkinasteista ahtaanpaikankammoa ja lastaussillan pelko on tipotiessään, kun se kaikkensa yrittää päästäkseen takaisin sille ja suorinta tietä ulos, ja kaikki jälleen uudestaan. Lopulta Almaz kuitenkin suostuu koppiin jäämään sen suurempia kapinoimatta, mutta perille tultua se pinkaisee ulos vauhdilla, jolloin ei rampin takana kannata seisoskelemassa olla.. Tahallaanhan ei Almaz ketään alleen jyrää, mutta vahinkoja sattuu, vaikka muuten todellinen herrasmies kyseessä olisikin.
Kisapaikalla Almaz käyttäytyy tyynen rauhallisesti ja sen kanssa on aina yhtä suuri ilo valmistautua edessä olevaan koitokseen, sillä oriin rauhallisuus on hyvinkin tarttuvaa. Pitkäkin odotus ei oria hermostuta vaan pikemminkin se tuntuu saavan jokaisen kuluvan minuutin aikana lisää puhtia yritykseen, ja suoritukseensa se keskittyy moitteettoman täydellisesti ja antaa aina kaikkensa peliin, kunhan vain ratsastajakin niin tekee. Juuri tämä aina parhaansa tekeminen, tyyneys, itsevarmuus ja puhdas lahjakkuus tekevät Almazista niin suurenmoisen kisahevosen, etten vastaava ole koskaan omistanut enkä varmasti tule omistamaankaan!


S U K U T A U L U

  GWB Lancerto VIR MVA Ch. Lanzinger , ktk-II Donau (evm)
Gedina (evm)
Grieb Ragatto IV (evm)
Giarda (evm)
   Langwelle Luna VIR MVA Ch. R.M. Final Destination , ktk-I RG Dynamic
Apple Tree's Milly
Bellantine's Pavlova Conquistator II (evm)
Bellantine's Finesse (evm)

Lisäksi suvussa:
eiii. Black River's Mint Rog, eiiii. VIR MVA Ch. Oroaq ktk-II, eiiie. S.V. Super Mint (k.), eiie. Olympica ktk-I, eiei. Alté, eiee. Eternity xx (k.)


J Ä L K E L Ä I S E T

FWB-o. CW London Outrage, s. 24.08.2003, e. Darshwana, om. Hippineiti
FWB-o. Horizon's Axley, s. 07.12.2003, e. Eirith Croxley, om. Emmi L.
FWB-o. Charisma AIR, s. 27.08.2004, e. CA's Madraguda, om. Airlea Sporthorses
FWB-t. Priscilla AIR, s. 27.08.2004, e. Hubertuksen Lady Frost, om. Airlea Sporthorses
SWB-t. Vrielle Macabre, s. 26.11.2004, e. Beneath The Blue xx, om. Nora J., Noitametsä
FWB-o. Cocaine AIR, s. 15.12.2004, e. S.L. Scarletta, om. Airlea Sporthorsea
FWB-o. KWB Alarming (KRJ-II), s. 01.01.2005, e. S.U Replica, om. Vista Ridge
FWB-t. KWB Alanis, s. 01.01.2005, e. KWB About Time, om. Kinship Warmbloods
SWB-t. Rozzini K, s. 05.01.2005, e. Roseburgs Fawn, om. Stall Kambrielle
FWB-o. Scipio M, s. 11.01.2005, e. Farvinin Lunaette, om. Essi S.
FWB-o. Amadeus F, s. 12.01.2005, e. KMS Geliene, om. Grippe
FWB-o. Braveheart Troy, s. 03.07.2005, e. Snowflower's Heartbreaker, om. LeandraK I S A K A L E N T E R I

YLA1 145p. 02/05
irtoSERT x 6, MVA-SERT x 2, BIS1, BIS4
VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 13.5.2005
ktk-II 70p. 04/05

Vain sijoitukset merkitty!

15.6.2004 Sleysu, KRJ Va B: 5/25 
15.6.2004 Sleysu, KRJ Va A: 4/25
25.7.2004 Yksityistalli Fizz, KRJ Va B: 1/20 !!
25.7.2004 Yksityistalli Fizz, KRJ Grand Prix: 3/20
27.08.2004 YT Tuulentuiske, KRJ, int I, 4/15
02.09.2004 Strathblane Stables, KRJ, Int II, 3/10
06.09.2004 KHR, KRJ, GP, 3/9
04.12.2004 Pientalli Heijastus, KRJ, int I, 1/30 !!
13.02.2005 Laura P., KRJ, St. Georges, 1/26 !!
15.02.2005 KRJ-cup, KRJ, Int. II, 2/54
01.03.2005 Tuuliranta, KRJ, kür: Int. I, 2/25
15.03.2007 Conquérant, KRJ, GP, 6/40
25.03.2007 Amaya, KRJ, GP, 4/50
15.05.2007 Stall Adam, KRJ, PSG, 3/40
15.05.2007 Stall Adam, KRJ, Int. II, 5/40
16.05.2007 Huokaus, KRJ, Int. I, 4/27
20.05.2007 Enchantment, KRJ, GP, 5/46
17.06.2007 Ciabacka, KRJ, Int. II, 5/50
15.07.2007 Thesrouce, KRJ, Int. II, 5/40
15.07.2007 Thesrouce, KRJ, GP, 4/40
15.01.2009 Saveria, KRJ, GP, 7/100
16.01.2009 Saveria, KRJ, GP, 5/30
17.01.2009 Saveria, KRJ, GP, 1/30 !!
19.01.2009 Saveria, KRJ, GP, 10/100
21.01.2009 Cornell Shetlands, KRJ, Int. I, 1/60 !!
22.01.2009 Cornell Shetlands, KRJ, Int. I, 7/60
23.01.2009 Prejudice, KRJ, He A, 1/50 !!
23.01.2009 Championtalli, KRJ, Int. I, 3/73
23.01.2009 Vanamo, KRJ, PSG, 3/22
24.01.2009 Silence, KRJ, GP, 2/36
25.01.2009 Silence, KRJ, GP, 1/36 !!
26.01.2009 Prejudice, KRJ, Va B, 1/50 !!
26.01.2009 Roxbury, KRJ, GP, 2/30
27.01.2009 Prejudice, KRJ, Va B, 1/50
27.01.2009 Roxbury, KRJ, GP, 5/30
27.01.2009 Zurück, KRJ, GP, 1/20 !!
28.01.2009 Prejudice, KRJ, Va B, 2/50
28.01.2009 Roxbury, KRJ, GP, 1/30 !!
28.01.2009 Roxbury, KRJ, GP, 4/30
29.01.2009 Hamilton, KRJ, GP, 3/40
29.01.2009 Schein und Nacht, KRJ, GP, 5/60
31.01.2009 Stonegarden, KRJ, Int. II, 5/40
01.02.2009 Leya Dressagehorses, KRJ, Int. I, 3/50
01.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 4/50
02.02.2009 Leya Dressagehorses, KRJ, Int. I, 2/50
02.02.2009 Manetheren, Int. II, 7/100
02.02.2009 Leya Dressagehorses, KRJ, GP, 6/50
03.02.2009 Prejudice, KRJ, He A, 2/50
03.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 5/30
03.02.2009 Mix Dressage, KRJ, Int. II, 2/50
04.02.2009 Arwyn, KRJ, Va B, 1/52 !!
04.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 2/30
04.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 5/30
05.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 2/30
06.02.2009 Arwyn, KRJ, GP, 3/52
07.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 3/30
07.02.2009 Marceille, KRJ, GP, 5/60
07.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 4/30
08.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 5/30
09.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 5/30
10.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 4/30
11.02.2009 Yksityistalli Forest, KRJ, Int. I, 2/24
12.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 5/30
12.02.2009 Jasmine Lane, KRJ, GP, 5/50
12.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 1/40 !!
12.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 6/40
12.02.2008 Marceille, KRJ, GP, 4/50
13.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 4/30
13.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 4/30
13.02.2009 Vaapukka, KRJ, Int. II, 1/100 !!

13.02.2009 Svärjade, KRJ, Int. I, 1/60 !!
13.02.2009 Rousseau Ponies, KRJ, GP, 5/50
14.02.2009 Marceille, KRJ, GP, 5/100
14.02.2009 Marceille, KRJ, GP, 10/100
14.02.2009 Vaapukka, KRJ, Va A, 6/40
14.02.2009 Roxbury, KRJ, GP, 1/30 !!
15.02.2009 Rousseau Ponies, KRJ, GP, 1/50 !!
15.02.2009 Vaapukka, KRJ, Va A, 6/40
15.02.2009 Jasmine Lane, KRJ, GP, 1/50 !!
16.02.2009 Vaapukka, KRJ, Va B, 1/40 !!
16.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 2/30
17.02.2009 Marceille, KRJ, GP, 5/50
18.02.2009 Virtuaalitalli Razda, KRJ, Int. I, 4/50
19.02.2009 Hamilton, KRJ, kür:GP, 1/40 !!
20.02.2009 Cisben, KRJ, GP, 6/60
22.02.2009 Cisben, KRJ, GP, 1/60 !!
23.02.2009 Cisben, KRJ, GP, 6/60
23.02.2009 Mary's Siittola, KRJ, Int. II, 3/50
23.02.2009 Hamilton, KRJ, GP, 2/27
25.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. II, 7/60
25.02.2009 Evergrey, KRJ, GP, 6/50
25.02.2009 Pohjanoteeraus, KRJ, Int. II, 1/50 !!
25.02.2009 Arwyn, KRJ, GP, 6/52
26.02.2009 Pohjanoteeraus, KRJ, Int. II, 5/50
27.02.2009 Arwyn, KRJ, GP, 3/52
27.02.2009 D'Aum, KRJ, GP, 2/40
28.02.2009 Arwyn, KRJ, GP, 2/52
02.03.2009 Harbowton, KRJ, GP, 4/50
03.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 5/50
03.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 1/50 !!
06.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 6/50
10.03.2009 Spröde, KRJ, GP, 4/100
11.03.2009 Ivor Arabianwarmbloods, KRJ, GP, 7/50
16.03.2009 Beleza, KRJ, Int. II., 3/36
20.03.2009 Zavier, KRJ, GP, 5/30
21.03.2009 Zavier, KRJ, GP, 4/30
22.03.2009 Jerry, KRJ, GP, 1/50 !!
25.03.2009 Jerry, KRJ, GP, 2/50
26.03.2009 Zavier, KRJ, GP, 2/30
27.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 2/40
27.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 6/40
27.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, GP, 5/50
27.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 4/40
27.03.2009 Tropica, KRJ, GP, 1/50 !!
28.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 3/40
28.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, GP, 4/50
29.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, GP, 6/50
30.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 6/40
31.03.2009 Wafiya, KRJ, GP, 7/50
31.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, GP, 2/50
02.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 1/40 !!
02.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 5/40
02.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 1/40 !!
02.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 3/40
04.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 4/40
05.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 1/40 !!
05.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 4/40
07.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 5/40
09.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 5/40
09.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 2/40
10.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 1/40 !!
13.04.2009 Aworei, KRJ, GP, 1/30 !!
18.04.2009 Louves, KRJ, GP, 6/100

02.01.2005 KK Cleo, NJ-näyttelyt, tuom. Noora, LKV2, irtoSERT, JS

2.12.2003 Cullamore's Thoroughbreds, ERJ 90-110 cm: 4/33
5.12.2004 Pientalli Heijastus, ERJ, 140 cm, 1/30 !!
1.12.2004 Siittola Bettesthornen, ERJ, 120-130 cm, 1/14 !!
K U V A G A L L E R I A

     

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!A R V O S T E L U J A

Oriilla on siro ja hyvin kehittynyt pää. Sillä on hyvin lempeän näköiset silmät, mutta komeutta lisäävät korvat ja harja. Kaula on upean näköinen. Se on lihaksikas ja todella kauniin muotoinen. Säkä näkyy sopivasti, ja selkä on muutenkin hyvin vankka ja suora. Runko on lihaksikas ja sopusuhtainen. Etuosa on vankka, eikä oriissa ole mitään ylimääräistä. Takaosa on hyvän muotoinen ja kehittynyt. Jalat ovat jäntevät ja kuivat. Jalat vaikuttavat vahvoilta ja pitkiltä. Kaviot ovat hyvät, mutta vuohiset melko olemattomat. Kokonaisuudessaan ori on hurmaava. Sen runko on upea ja komeutta vain korostaa upea väri. Rotu- ja sukupuolileima ovat hyvät.
-arvostellut will, 19.12.2004

Siinäpä vasta upea hevonen. Herran silmät ovat niin ilmeikkäät ja herttaiset, niihin rakastuu väkisinkin. Pää on hienon muotoinen, mutta se on kiinnittynyt jotenkin hassusti kaulaan. Tai sitten se vain tuossa almazssa näyttää, tai silmissäni on häikkää. ;) Kaula taasen on hyvin lihaksikas. Säkä on 'sulautunut' kaulan ja rungon liittymäkohtaan, se ei erotu aivan selkeästi. Takakorkeuttakaan oriilla ei juurikaan ole. Häntä on ihan hyvin kiinnittynyt, ehkä hitusen alhaalle. Oripojan jalat ovat hyväasentoiset. Kaviot näyttävät hyvinhoidetuilta. Hevosen väritys on mahtava, ja karva on hyvin hoidettu. Jouhia koskee sama, ja ne ovat myös tuuheat. Sukupuolileima on erittäin hyvä, samoin rotuleima. Hieno orhi.
-arvostellut shazzi, 13.12.2004