VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE
KTD's Demantur


  Nimi    : KTD's Demantur
  Rotu    : FWB (Finnish warmblood)
  Sukupuoli    : ori
  Syntynyt    : 07.03.2004 (13-v.)
  Säkä    : 162 cm
  Rekisterinumero    :
  Kasvattaja    : Hymypiilo
  Omistaja    : Airlea Sporthorses, VRL-000091
  Koulutustaso    : ko: GP, re: 100 cm
  Painotus    : koulu
*lue ikääntymisestä!


L U O N N E K U V A U S

Hoitaessa Demi on ihanteellisen kiltti ja rauhallinen pakkaus. Se rakastaa, kun sitä harjataan tai pestään, joskus se saattaa kävellä omasta tahdostaan vesiboksiin, jos haluaa pesulle. Demi rakastaa harjausta yli kaiken, ja seisoo hiljaa silmät puoliummessa kaula pitkällä nauttien pehmeistä harjan vedoista, kovakouraisista harjaajista Demi ei pidä ollenkaan. Demiä saattaa joskus kutittaa mahan alta harjatessa, joten Demi katsoo vähän pitkään hoitajaa, joka koittaa pidätellä nauruaan Demin mulkoillessa. Hännän ja harjan harjaus onnistuu Demillä hyvin, sekä kavioiden putsaus myös poikeuksetta hyvin. Demi näkee, kun hoitaja ottaa kaviokoukun, ja Demi nostaa jo ensimmäisen jalkansa, ja kun hoitaja on sen puhditanut, Demi nostaa seuraavan tarkassa järjestyksessä. Suoraan sanottuna Demi on erittäin kiltti ja seurallinen ori.
Tallissa Demi käyttäytyy hyvin, mutta on aina utelias kurkkimaan nurkkien taakse ja nuuhkimaan kauralaatikkoa. Demi hirnuu aina, kun joku tulee talliin, ja kahdesti jos se on joku hyvä ystävä. Demi kurkkii mielellään karsinan oven yli ja koittaa kurotella nuuhkimaan ohikulkevia hevosia ja ihmisiä. Demi ei kauheasti pyöri karsinassa, ja on harvinaisen sisäsiisti, sillä se ei juurikaan ulosta karsinaansa, ehkäpä läjän vuorokaudessa, näin se helpottaa mukavasti karsinan siivoajan hommia. Demi ei potki karsinan seiniä, eikä pure puuta, joskus tosin puri puuta, mutta tavasta päästiin eroon jokin aikaa sitten. Tarhassa Demi on mielissään päästessään ulos. Kun sen päästää irti tarhaan, se juoksentelee ensiksi hetken, ja sitten siirtyy heinäakasalle aterioimaan. Demi on aika akressiivinen, jos joku uhkaa sen johtajan paikkaa laumassa, ja Demiä näkeekin aikas usein tappelemassa muiden orien kanssa, mutta suuria vahinkoja Demi ei ole saanut aikaan. Demi yhtyy myös helposti leikkiin mukaan, ja seuraa vaikka ihmistä juostessaan tarhassa, eikä kannata pelätä että Demi jyräisi päälle, sitä se ei takuulla tee.

Eläinlääkärin tarkastaessa Demi käyttäytyy hyvin eläinlääkärin tarkastaessa, mutta pelkää lääkärin suurta salkkua, jossa on ihme vempaimia. Demi antaa raspata hampaat mielellään, mutta rokottaessa saattaa ilmetä hankaluuksia. Tavallisissa tarkastuksissa Demi seisoo hiljaa paikallaan, ja antaa lääkärin tehdä työnsä. Kengittäessä Demi pelkää kengittäjää jonkin verran, mutta erääseen vanhaan mieskengittäjään Demi on mieltynyt, sillä tämä herra ei pidä kauheaa meteliä kengittäessä, ja Demi antaa hänen kengittää moitteettomasti. Taluttaessa Demi kulkee reippaasti taluttajan tahtiin hienosti vierellä taluttaessa. Mutta Demi ei pidä että sitä talutetaan riimusta, joten tulee aina käyttään riimunnarua taluttaessa. Demi ei rynni eikä ryöstä taluttaessa, mentiin sitten minne vain. Joskus Demi saattaa kyllä hätkähtää jotain asiaa, ja piiloutuu taluttajan taakse, luullen olevansa turvassa. Muiden hevosten kanssa Demi on todella seurallinen ja se on mielellään kaikkien kanssa, mutta sitä voi nähdä joskus tappelemassa, sillä Demi on lauman johtoasemassa. Demi saattaa joskus hermostua, jollei muita hevosia ole esimerkiksi tarhassa samaan aikaan kuin hän itse, mutta muuten Demi kyllä pärjää yksinkin hetkisen tai toisenkin.
Satuloidessa Demi on suhteellisen helppo satuloida, mutta joskus Demi saattaa ravistella itseään, kun satulaa laitetaan. Pullistelu on myös yksi Demin lempipuuhista, joten joustovyö on paikallaan satuloidessa. Kuljettaessa Demi ei mene mitenkään täydellisesti kuljetusautoon, heiluvaan traileriin ei mene ollenkaan, siksi Demiä kuskataan vain isoilla hevoskuljetusautoilla. Demi empii hetken aikaa, kunnes astelee askel askeleelta hitaasti kuljetusauton uumeniin, jossa se vielä pyörii hetken rauhattomasti ja katselee ympärilleen silmät pyörien päässänsä. Ulos Demi tulee kauheaa kyytiä, ja siinä saakin olla sitten varovaisesti.

Koulussa Demin kauniit ja pehmeät liikket korostuvat parhaiten kouluratsastuksessa. Demi kulkee vaikeita luokkia sievästi muodossa ja erittäin hienosti, mutta ei ole tarkoitettu kuitenkaan silti ihan kokemattomille ratsastajille, sillä Demi ihmettelee, josseivät he osaa jotain. Demi tekee hienosti laukanvaihdot, peruutukset, väistöt joka askellajissa, ja menee hienosti myös piaffea ja passagea. Demillä kouluratsastaminen on varmasti joka tytön unelma, sillä tästä orista saa kyllä tässä lajissa kaiken irti.
Maastossa Demi saattaa säikähtää, jos yhtäkkiä puskasta vaikka hyppää jänis tai lintu, mutta muuten Demi on aikas varma maastoratsu, ja erittäin kestävä ja kovakuntoinen, siksi Demillä kisataan todella aktiivisesti matkaratsastusta, jossa siltä on pian hyväksytty yli 400 kilometriä. Demi ei pelkää vettä ollenkaan, ja meneekin kiltisti järveen pulikoimaan tai kävelee pienen joen yli, mutta silloilta Demi ei kauheasti uskalla mennä, varsinkaan jos sillat narisevat pahaenteisesti.
Kisapaikoilla Demi käyttäytyy yllättävän rauhallisesti oudoissa paikoissa, mutta jos ollaan tutussa kilpailupaikassa, Demi onkin varsin rauhaton. Jos joku Demille hirnuu, Demi kyllä hirnuu takaisin, mutta muuten pysyy aikas vaiti. Korvat hörössä Demillä on kyllä kokoajan, sillä uusia ihmeellisiä ääniä kantautuu korviin kokoajan. Maneesiin Demi menee mielellään veryttelemään, ja vielä mielummin tekemään varsinaista suoritustaan.


S U K U T A U L U

   Tuohimäen Fernando Tuohimäen Ferdinands R.M. Final Destination
Midnight's Al Filipinas
K.N.Belong To Mee M.F.Silver Fox
Snowflake's Adriente
   Heavenly's MingStepper Livingstone May 14th H'Dark Zel xx
Lumiére Solaire
Mignuz Quatroe Pergament Hieroglyft (evm)
Queen Guire (evm)J Ä L K E L Ä I S E T

FWB-t. Shartlecher DEM, s. 08.01.2005, e. Angel-like d'Glamour, om. Amar / Heijastus (ktk-III)K I S A K A L E N T E R I

VIR MVA Ch, KTK-II pistein 72, YLA2

Vain sijoitukset merkitty!

01.01.2004 Vuelo Lipizzars, KRJ, Va A, 4/32
15.03.2004 KK Clone Clain, KRJ, Va A, 1/20
15.03.2004 KK Clone Clain, KRJ, Int. I, 2/20
28.04.2004 KST Halitusten, KRJ, Int. I, 2/20
13.05.2004 Laventelien, KRJ, Va A, 3/20
20.05.2004 RT Heavenly, KRJ, Int. II, 2/20NJ-näyttelyt, Heavenly, 1/15, MVA-sert,BIS1,JS
NJ-näyttelyt, Rautakoura, 3/12, Irto-SERT,JS
NJ-näyttelyt, Oriasema Aldjun, 2/15, irto-SERT,JS
NJ-näyttelyt, Ragandropp, 1/12, BIS1,MVA-sert,JS
NJ-näyttelyt, Sinitaivaan kisatalli, 1/20 BIS1,MVA-sert,JS
NJ-näyttelyt, YT Cupido, 1/12 BIS2,MVA-sert,JS
NJ-näyttelyt, Redmarei, 1/10-BIS3,MVA-sert,JS
K U V A G A L L E R I A

   
© Foxdale Farm & Fir Cliff Farms

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!