TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE
Felicitas


  Nimi    : Felicitas
  Rotu    : trakehner
  Sukupuoli    : tamma
  Syntynyt    : 01.02.2010 (12-v.)
  Säkä    : 167 cm
  Rekisterinumero    : VH11-021-0006
  Kasvattaja    : Gestüt Erfunden, GER
  Omistaja    : Airlea Sporthorses, VRL-00091
  Koulutustaso    : ko: GP, re: 100 cm
  Painotus    : koulu


L U O N N E K U V A U S

Felicitas eli lyhyemmin Fela on kaunis ja temperamenttinen tamma, joka saapui minulle Saksasta kesällä 2010. Felassa virtaa runsaasti täysiveriverta ja sen kyllä huomaa: tammassa riittää energiaa vaikka muille jakaa ja profiililtaan se on hyvin jalo. Fela on täynnä jonkinlaista räjähtävää voimaa mutta samalla se on erittäin herkkä. Se on kaikin puolin hyvin mielenkiintoinen hevonen, jonka kanssa ei helposti pääse tylsistymään.

Hoidettaessa Fela on pohjimmiltaan hyvin kiltti ja yhteistyökykyinen, mutta kovakouraista käsittelyä se ei siedä lainkaan vaan helposti maksaa samalla mitalla takaisin. Fela tarvitsee paljon aktiviteetteja ympärilleen tai se lähtee helposti käymään ylikierroksilla, jolloin vähän kokeneempikin hoitaja voi olla sen kanssa pahassa pulassa. Etenkin erilaisten erikoistilanteiden kohdalla Fela kannattaa pitää rauhallisena, sillä ei olisi aivan ensimmäinen kerta, kun kengitys jää hieman vaiheeseen Felan hermostuessa toimettomuuteensa täysin. Fela on hirveän vilkas ja älykäs hevonen ja sitä on koko ajan kohdeltava sen mukaisesti.

Ratsuna Fela on hyvin reipas ja eteenpäinpyrkivä. Se kuuntelee herkeämättä ratsastajaansa ja vastaa apuihin herkästi, Felaa ei koskaan tarvitse kehoittaa kahdesti. Sama ylikuumenemisriski on olemassa myös ratsailla, mutta kunnon verryttelyt usein ratkaisevat tämän ongelman. Niiden jälkeen Fela on kuin sulaa vahaa taitavat ratsastajan käsissä. Mitään se ei sinällään anna ilmaiseksi ja vähän kokemattomamman ratsastajan kanssa Fela varmasti yrittää luistaa kaikista tehtävistä. Se vaatiikiin selkäänsä jämäkän ratsastajan, joka kuitenkin ymmärtää Felan herkkyyttä. Parhaimmillaan Fela on aivan mieletön kouluratsu ja sen menoa on ilo katsella. Sen askeleet ovat lennokkaat ja korkeat ja se keskittyy tehtäviinsä sataprosenttisesti.
Maastossa Fela on vähän hankala. Se säikkyy helposti uusia asioita eikä sitä saa millään lähtemään yksin maastolenkille, aina täytyy olla hevoskaveri tai kaksi mukana. Silloin se kuitenkin muuttuu rasittavan kilpailuhenkisesti, joten Felan on parasta antaa puuskuttaa jonon ensimmäisenä.
S U K U T A U L U

Faraji II (evm) Faraji Schillere
Fariana
Crescentia xx Sir Williams xx
Saskia xx
Elisiana (evm) Emilo Diethelm
Henriette
Liane Weer Leonhard xx
ElfriedeJ Ä L K E L Ä I S E T
K I S A K A L E N T E R I

Vain sijoitukset merkitty!

14.11.2013 Susiraja, KRJ, GP, 2/25
01.02.2014 Graft Stallions, KRJ, GP, 3/30

---
K U V A G A L L E R I A

 
© SN

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!