TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE

Foxberry Vegas

VH14-011-0022


Hannover-tamma
Syntynyt 02.11.2013 (3-v.)
Säkäkorkeus 165 cm
Kasvattaja Las Vegas
Omistaja Airlea, VRL-00091
Koulupainotteinen, ko Int. I, re 110cm

L U O N N E K U V A U S

Foxberry Vegas eli tuttavallisemmin Ferra on iki-ihanan Vegasin kasvatti, joka tuli meille Airleaan ihan pikkuvarsana. Sen emä on hieno kinshipiläinen tamma KWB Foxtrot ja isä oma orini Roswell M, joten sukunsa puolesta Ferralta voi odottaa paljon. Luonteeltaan Ferra on ystävällinen ja veikeä otus, joka välillä vähän koettelee hermoja mutta jolle on aivan mahdotonta olla pitkävihainen. Tamman sotkiessa taas kerran harjalaatikkonsa tai keplotellessa itsensä irti Houdinin tavoin pieni suutahtaminen on aina lähellä, mutta se kestää yleensä puoli sekuntia. Ferran tuikkivat nappisilmät ja lempeä hörähdys sulattavat pakosti vähän paatuneemmankin ihmisen.

Hoidettaessa Ferra on miellyttävä ja kiva, kaikki perusjutut sujuvat moitteeta ja Ferra on monin puolin oikein helppohoitoinen kaveri. Se on kuitenkin kamalan leikkisä hevonen eikä kestä pientäkään tylsistymistä. Ferralle onkin siis parempi keksiä koko ajan mielekästä tekemistä tai se ihan varmasti keksii sitä itse, jolloin lopputulos ei yleensä ole muiden tallilaisten kannalta kovin mielekeäs.
Ferra tulee hyvin toimeen aivan kaikkien ihmisten kanssa, muun muassa lapset, eläinlääkäri ja kengittäjä kuuluvat Ferran suosikkityyppeihin. Se on lempeä ja sympaattinen tapaus eikä sen puolesta koskaan tarvitse murehtia. Muiden hevosten kanssa juttu on kuitenkin vähän toisin. Ferra on monien sen entisten tarhakavereiden mieleen hieman liian aktiivinen ja leikkisä, etenkin vanhempien hevosten on ollut aina vähän vaikea sietää Ferraa. Ferran oma ikääntyminen ei kuitenkaan tunnu auttavan vaan se on säilynyt aivan yhtä vallattomana koko ajan. Se onkin siis parempi sijoittaa jonkun muun ylisosiaalisen ikiliikkujan seuraan, muutoin voi olla ongelmia edessä ennen pitkää.

Ratsuna Ferra on ahkera ja eteenpäinpyrkivä. Se yrittää ainakin hyvinä päivinään aina parhaansa eikä niin hirveästi välitä siitä, jos ratsastajan taitotaso ei ihan ole kohdillaan. Ferra antaa hirveästi anteeksi ja pienetkin avut riittävät sille, tosin välillä se vähän ennakoi apuja liikaa ja hommat saattavat mennä sen takia pieleen. Ferran liikkeet ovat kivan lennokkaat ja korkeat, niitä on ilo katsella. Välillä Ferralla on päiviä jolloin siltä tuntuu löytyvän energiaa aivan liikaa. Silloin se helposti kuumuu ja on vähän vaikeasti hallittavissa, tosin perinteinen väsytystaktiikka toimii tällöin parhaiten. Kunnon verryttelyn jälkeen se on yleensä taas oma säyseä itsensä, joskin aina se on aika vilkas.
Maastossa Ferra tykkää päästellä täysillä eikä se tunnu koskaan pelkäävän mitään, ilmeisesti vaikka helikopteri saisi laskeutua tamman viereen ja se vain uteliaana kävisi tutkimassa sen. Esteillä Ferra ei ole koskaan loistanut mutta pienet maastoesteet ovat sen mieleen. Vaihtelun vuoksi onkin kiva käydä loikkimassa sen kanssa metsän keskellä - hyppytekniikka Ferralla onkin sen verran ruma, ettei esteitä välttämättä aina kehtaisi hyppiäkkään sen julkisemmalla paikalla.
S U K U T A U L U

Roswell M
Ch. B'Levade
KRJ I
VIR MVA Ch. Lanzinger
KTK II
Dark Daisy
SFM Bona Fide VIR MVA Ch. Routinier
KTK II, KRJ II
Ch. Siglavy Szella
KTK II
KWB Foxtrot Ch. Akkord's Farant
ERJ II, KTK I
VIR MVA Ch. Rembrant
KTK II
Fachenda
Ch. KWB Tango
KTK II, KRJ II, YLA2
VIR MVA Ch. Domiro
KTK I, YLA2, ERJ II
Tanzlehrerin
KTK IIJ Ä L K E L Ä I S E T

---


K I S A K A L E N T E R I

Vain sijoitukset merkitty!

---

---
Kuvat © Kemphe Hof

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!