TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE
KTK-II
Cloudberry Celt


  Nimi    : Cloudberry Celt
  Rotu    : trakehner
  Sukupuoli    : tamma
  Syntynyt    : 03.11.2008 (11-v.)
  Säkä    : 164 cm
  Rekisterinumero    : VH06-021-0366
  Kasvattaja    : Cosgrove
  Omistaja    : Airlea Sporthorses, VRL-00091
  Koulutustaso    : ko: GP, re: 100 cm
  Painotus    : koulu


L U O N N E K U V A U S

Kristaa on vaikea olla tunnistamatta, sillä sen karsinan ohitse kävellessä kuulet äänekkään hörinän ja mahdollisesti myös hieman leikkisää kavion jyskettä seinään. Krista rakastaa huomiota ja tekee sen eteen mitä vain! Rapsutukset saavat tämän tamman rentoutumaan sekä nauttimaan, puhumattakaan ylimääräisistä nameista. Laitumelta tamman tunnistaa hetkessä – sen liidokas ravi vangitsee jokaisen ohikulkijan katseet. Krista on kaikin puolin todella herkkä hevonen ja vaatii yhteisymmärrystä käsittelijöiltään.

Krista on hoitaessa usein kiltti, mutta vaatii rauhallisia otteita sekä määrätietoisuutta. Krista ei todellakaan voi sietää hössötystä ja päätöntä toimintaa ympärillään, joten hoitajalla on oltava selvät sävelet toimenpiteidensä kanssa. Hössötys saa tämän tamman hyvin stressaantuneeksi sekä levottomaksi, jolloin hoitamisesta voi tulla haastavaa. Krista on lähinnä yhden ihmisen hevonen, se kiintyy kovasti hoitajaansa ja pikkuhiljaa myös rentoutuu tämän seurassa aivan erilailla kuin muiden käsittelijöidensä. Harjaaminen sujuu yleensä helposti, vaikkakin Krista saattaa olla hieman herkkä mahan alta sekä päästä, yleensä vain tutut ja turvalliset ihmiset saavat nämä alueet harjattua ilman hevosen turhaa jännitystä ja stressiä.
Krista tulee satuloida usein hyvin rauhallisin ottein, jottei se ala pyörimään tai kuopimaan hermostuneesti lattiaa. Satulavyö kiristetään monessa osassa ja rauhallisesti, jotta tämä diiva saadaan pidettyä tyytyväisenä. Suitsiminen on usein helppoa ja Krista laskeekin päänsä suitsittaessa hoitajansa tasolle, suurempaa rumbaa ei siis suitsimiseen vaadita. Taluttaessa kannattaa olla itse rauhallinen, joskus tuulinen sää tai kovat äänet saattavat säikäyttää Kristaa, jolloin tamma yleensä hieman pörhöää ja saattaa steppailla taluttajansa rinnalla hermostuneesti. Omalla kylmän viileällä olemuksellaan tamman saa rauhoitettua, jolloin taluttaminen on hitusen helpompaa.
Kilpailuissa Kristan kanssa on toimittava napakalla otteella sekä pysyttävä hyvin rauhallisena, silloin tammakin usein rentoutuu ja verryttely sekä suoritus saadaan onnistumaan halutulla tavalla. Varustaminen kilpailupaikalla voi olla aika levotonta, mutta sekin saadaan onnistumaan mikäli hoitajan kärsivällisyys vain riittää pyörivän ja hyörivän ratsun kanssa. Kouluaitojen sisälle päästyään tammasta irtoaa vielä makeammat liikkeet kuin kotikentällä.

Krista on ratsastaessa oikea herkkimys - selkään pääsevät siis vain harvat ja valitut. Koska Krista on luonteeltaankin enemmän vain yhden ihmisen hevonen, se toimii parhaiten tutun ratsastajan alla tilanteessa kuin tilanteessa. Vierailla ratsastajilla alkuverryttelyt menevätkin siihen, että Kristan saa rentoutumaan ja keskittymään edes himpun työskentelyyn eikä kentän ulkopuolisiin menoihin. Krista on ratsastaessa erityisen herkkä, se kuuntelee todella hyvin pelkkiä istunta- ja painoapuja, eikä juurikaan siedä liian kovakouraisia ohjas- tai pohjeapuja. Liian kovalla kädellä ratsastaessa Kristaa ei saa lainkaan rentoutumaan, mutta pehmeällä kädellä ja omalla istunnalla ratsastaen sen saa liikkumaan todella kauniisti, rentona ja tyytyväisenä. Kun Kristan kanssa löytyy yhteinen sävel, toimii se lähes ajatuksen lailla ja korkeankin kouluratsastuksen liikkeet luistavat kuin vanhalta tekijältä. Krista omaakin kouluratsastukseen todella upeat sekä lennokkaat askellajit, jotka tosin saattavat aiheuttaa jonkinmoista totuttelua ratsastajan osalta. Laukanvaihdot saattavat saada Kristan hieman kuumahkoksi, mutta tamma rauhoittuu usein ratsastajan rennon istunnan avulla.
Krista on hypätessä todella epävarma ja varovainen, vaikka omaakin todella pyöreän hyppykaaren sekä potentiaalia. Jotta Kristan meinaa saada edes pienen ristikon ylitse, vaatii se paljon paljon ratsastajaltaan tukea sekä rohkaisua. Krista hyppää yleensä todella liioitellusti, joten kannattaa varautua varsinaisiin loikkiin! Kieltäytymiset ovat tämän tamman kanssa yleisiä erityisesti silloin, jos kunnollinen tuki jää ratsastajalta saamatta. Erikoisesteiden ylittämiseen Krista vaatii todella määrätietoisen ratsastajan, sillä vesimatot ja muurit saavat Kristan suorastaan pelokkaaksi.
Maastoon Kristan kanssa kannattaa lähteä vasta silloin, kun ratsastaja tuntee hevosen ja hevonen ratsastajansa. Krista on vieraan ratsastajan kanssa maastossa todella säikky, pienikin rasahdus saattaa saada tamman sinkoamaan eteenpäin tai hypähtämään korkeasti takajaloilleen. Tutun ratsastajan istuessa satulassa, osaa tamma käyttäytyä jopa hieman rennommin ja maastolenkit onnistuvat hienosti ilman vaarallisia tilanteita.

Kirjoittanut Melle, kiitos!


S U K U T A U L U

   Blueberry Cyanide Rock Waltzmeister
Schizophrenic
One Apple Bad Apples
One Shot
   Dolce Nove Garfield Nove Glamrock
Dixy Tix
Ave Glamour Marlboro
Romeo&JulietJ Ä L K E L Ä I S E T

  • trak-o. VIR MVA Ch. Loganberry Celt (KTK III), s. 12.02.2009, i. Lord Admiral Celt
  • trak-o. Cenred Falls, s. 10.01.2014, i. L'amesinthe PBVALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJA

10.11.2013, kouluvalmennus, valmentajana Melle
Saavuin valmentamaan herkänoloista trakehnertammaa Kristaa ratsastajineen. Saapuessani maneesin laitamille verrytteli Scilla kaunis liikkeistä tammaansa ravaamalla keskiympyrällä, Krista näytti toimivan ratsastajansa alla kovin kuuliaisesti.
Vaihdoimme Scillan kanssa muutaman sanasen ennen työntekoa, Scilla kertoi hieman tavoitteistaan hevosensa kanssa sekä millainen Krista ylipäänsä hänen allaan oli ratsastaa.
Työskentelemisen aloitimme maneesin uraa pitkin ravaten, pitkillä sivuilla otettiin pätkiä avo- ja sulkutaivutusta välissä suoristaen ja lyhyet sivut otettiin reipasta, mahdollisimman pitkää ravia eteenpäin. Tehtävä lähti sujumaan kohtuullisen hyvin, tosin avotaivutukset näyttivät alkuun hieman tahmeilta sillä Krista vastusteli selkäesti hieman Scillan puolipidätteitä. Neuvoin Scillaa tekemään samaiset puolipidätteet nyt hevosensa selässä vatsalihaksilla, joita Krista heti kuunteli paljon rauhallisemmin. Tehtävä lähti sujumaan hyvin, joten vaihdettiin vielä suuntaa ja tehtiin sama toiseen suuntaan.
Laukassa jatkettiin hieman haastavaksi koetun avotaivutuksen parissa, mutta jokatoiselle lyhyelle sivulle otettiin laukkapiruetti. Laukassa avotaivutukset näyttivät heti rennommilta ja vaikka Krista hieman innostuikin, osasi Scilla pidätellä tammaansa hienosti istunta-avuin. Laukkapirueteissa en huomannut yhtikäs mitään huomautettavaa, joten keskityttiin saamaan avotaivutukset kumpaisessakin suunnassa onnistumaan moitteettomasti.
Laukka alkoi rullaamaan, joten siirryttiin takaisin ravityöskentelyyn pienten välikäyntien kautta. Ravissa otettiin vielä hieman passagea ja täytynee myöntää, etten ehkä koskaan ole nähnyt niin saumatonta yhteistyötä kuin mitä teidän passagenne oli ! Krista suoriutui tehtävästä mainiosti, askeleet olivat todella irtonaisia ja ratsastajan avut sekä ohjeet eivät näkyneet ulospäin ollenkaan. Loppuun kehotin ravaamaan rauhallisesti eteen-alas, jotta Krista ei jumiutuisi rankan treenin jälkeen. Valmennus sujui todella hyvin, ratsukon meno näytti saumattomalta ja Scilla ratsasti herkkää tammaansa juuri niinkuin se vaatii.
K I S A K A L E N T E R I

Kantakirjattu toiselle palkinnolle 15.05.2015 (75p.)

Vain sijoitukset merkitty!

08.11.2013 Ravenhook Stables, KRJ, GP, 4/26
10.11.2013 Ravenhook Stables, KRJ, GP, 2/26
11.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. II, 4/30
15.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. II, 3/30
26.11.2013 Diethelm Stables, KRJ, GP, 4/50
27.11.2013 Diethelm Stables, KRJ, GP, 7/50
30.11.2013 Pirunkorpi, KRJ-cup, GP, 7/164
02.12.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, GP, 4/30
06.12.2013 Jadessa Warmbloods, KRJ, GP, 1/30
18.12.2013 Sherlock Horses, KRJ, GP, 2/30
18.12.2013 Zurück, KRJ, GP, 2/30
22.12.2013 Zurück, KRJ, GP, 3/30
15.01.2014 Jadessa Warmbloods, KRJ, GP, 2/30
19.01.2014 Jadessa Warmbloods, KRJ, GP, 1/30
19.01.2014 Kilpailukeskus Stewart, KRJ, GP, 6/96

VSN 05.04.2015, Barricade Warmbloods, trakehnertammat, tuom. dookie - RCH, 40p.
VSN 24.04.2015, Wuorela, trakehnertammat, tuom. taffel - CH, SW4, 38p.
K U V A G A L L E R I A


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!