THIS IS A SIM-GAME HORSE
VIR MVA Ch., ktk-III, KRJ III, YLA3
Snowflake's Süeno


  Nimi    : Snowflake's Süeno
  Rotu    : FWB (Finnish warmblood)
  Sukupuoli    : tamma
  Syntynyt    : 21.06.2001 (11-v.*)
  Säkä    : 163 cm
  Rekisterinumero    : VH02-031-2064
  Kasvattaja    : Snowflake's Stud / Krista
  Omistaja    : Airlea
  Koulutustaso    : ko: Int. II, re: 110 cm
  Painotus    : koulu
*lue ikääntymisestä!
Suenon syntymäpäivät


L U O N N E K U V A U S

Snowflake's Süeno, tuttujen kesken Sueno, Sieni, Seine tai Shenzi - rakkaalla lapsella on monta nimeä - on kiistatta tallin hienoin ilmestys ja tietää sen vallan hyvin itsekin. Suenon kasvattaja on monien muistama Snowflake Studin Krista, jonka käsistä on lähtöisin myös muun muassa Snowflake's Atoll Feast. Ennen omistukseeni siirtymistä tamma vaikutti parhaaksi puoliverikasvattajaksikin tituleeratussa Brise Estatessa ja sen jälkeen Fire Roadin Ullalla, josta upean tamman itselleni ostin lokakuussa 2002 - suunnattomat kiitokset Ullalla siis ! :) Suvultaan Sueno on kertakaikkisen täydellinen kuten koko tamma muutenkin - kolmen polven sisältä löytyy Alté, My Name Is Bond, Olympica ja RG Two Turns. Ulkomuotoakaan ei Suenolta puutu, vaan tamma on virtuaalinen muotovalio ja odottamassa kantakirjaustilaisuudeen, saapa nähdä mitä tuloksena on.
Kisakenttiä tamma on kyntänyt oikein hyvällä menestyksellä; ennen minulle tuloaan Suenolla kisattiin muutamia sijoituksia saavuttaen ja siitä kaavailtiin GP-tason kouluratsua. Pian sain kuitenkin huomata tamman omaavan kauniiden liikkeiden lisäksi myös hyppylahjoja ja nykyään Sueno toimittaakin monilahjakkuuden virkaa. Huippuunsa tamma kehkeytyi ollessaan vuoden ulkomailla treenissä ja takaisin tullessaan se suoriutui intermediaire-tason koululuokista ja ylitti vaivattoman oloisesti 130 cm esteratoja - ja tamma tuntuu vain jatkuvasti kehittyvän eteenpäin, ehkäpä Sonjan haave GP-tason Suenosta vielä joskus tulee toteutumaan. :)

Luonteeltaan Sueno on itsevarma ja arvonsa tunteva neiti - joskus tämä tosin tuntuu olevan unohtunut piirre tamman järjestäessä hullunkurisia kohtauksia tallipihalla. Arvonsa tuntevasta tammasta saattaa ensitapaamisella saada varsin kipakan ja diivamaisen kuvan, mutta pitkään sen kanssa yhteistyötä tehtyä ja tamman täyden luottamuksen ansaittua viimeistään löytää Suenon kultaisen olemuksen, jonka jälkeen sen veroista ystävää on hankala löytää.

Hoidettaessa Sueno käyttäytyy hyvin eikä se suurempaa päänsärkyä juuri koskaan aiheuta, vaikka hallitsee tamma toki omat metkunsa. Sueno on harvoin huonolla tuulella, jolloin se silloinkin vain tavallista vaisumpi on, koskaan se ei uhittele hoitajaansa ja tietää vallan hyvin, missä kaappi seisoo. Yleisesti ottaen Sueno kuitenkin on eloisa ja mukava tamma, jonka hoitaminen on mukavaa puuhaa. Vieraiden ihmisten silmissä Sueno ei koskaan hellyydenosoituksia kerjää vaan hienona neitinä pysyy kauempana hälinästä, mutta omien ihmistensä rapsutuksia ja silittelyjä tamma suorastaan rakastaa ja siitä on toisinaan hankalakin päästä eroon, kun kerran on sortunut rapsuttelemaan.
Taluttaessa Sueno käyttäytyy hyvinkin eri tavoin taluttajasta riippuen; jos narun päässä on epävarma ja riuhtova hoitaja on varmaa, ettei Sueno liikauta kaviotakaan eteen eikä taakse. Jos taluttajana taas on asiansa osaava 'rautainen tahto' seuraa Sueno kuuliaisesti vierellä vaikka kuuhun saakka, jos tarve vaatii. Tämä ei tosin toimi silloin, kun tamma pääsee käsiksi ruohoapajille - sieltä sitä on harvinaisen hankalaa kiskoa irti vaikka kuinka rautaisen tahdon omistaisi.
Autoon lastaaminen ei Suenon kohdalla paljoa vaadi, niin tottunut tamma on kuljetukseen monien kisareissujensa ansiosta. Kisapaikkojen jännityksestä Sueno tuntuu yrittävän joka kerta saada kaiken irti ja silminnähtävästi nauttii ympärillään olevasta vilskeestä ja kaikesta saamastaan huomiosta. Usein tamman innokas ja rauhallinen olemus tarttuu ratsastajaankin, joten Sueno on siinäkin mielessä oiva kisakumppani. Kilpailun aikana Sueno keskittyy sataprosenttisesti suoritukseensa ja laittaa aina kaikkensa peliin.

Ratsuna Sueno on osaava ja monipuolinen, varsinkin oikeanlaisen ratsastajan käsissä tamman työskentelyä on ilo katsella. Se on varsin herkkä suustaan ja kyljistään joten kaikenlainen ohjista repiminen tai potkiminen saa Suenon leiskauttelemaan tempperamenttiaan - sitä saa mitä tilaa. Sama pätee monien muidenkin asioidan kohdalla Suenon kanssa; kohtele Suenoa hyvin ja se kohtelee sinua hyvin, kunnioita ja se kunnioittaa sinua, luota ja se luottaa sinuun.
Suenolla on tasaiset, lennokkaat ja ryhdikkäät askeleet, jotka tekevät tammalla ratsastamisesta aina yhtä mukavaa ja jotka jo monia koulutuomareita ovat hurmanneet.
Kouluaitojen sisällä Sueno on omiaan kauniine ja puhtaine liikkeineen. Se kuuntelee herkeämättä ratsastajan apuja ja vastaa niihin kuuliaisesti yrittäen parhaansa itselleen ominaiseen tapaan. Kouluratojen unelmaratsuksi Suenoa olisikin helppoa luonnehtia, mutta välillä tamma on turhankin terhakas ja yritteliäs, jolloin suoritus kaatuu yliyrittämiseen ja päätyy tamman ylikuumenemiseen. Toisinaan stoppi tulee vastaan, kun tammalta loppuu viitseliäisyys puurtamista kohtaan kesken - kultaista keskitietä tämän tamman kanssa saattaa olla hyvinkin hankala löytää.
Esteradoillakin Sueno on osaava, mutta selvästi haasteellisempi kuin koulupuolella ja ratsastajalta vaaditaan jo hieman enemmän, jotta tamman saisi mielensä mukaan toimimaan. Esteiden ylittämisestä Sueno pitää eikä siis ole ongelma saada sitä hyppäämään - esteiden puhdas ylitys ja oikea järjestys sen sijaan onkin jo hankalampaa. Suenosta olisi mahdottoman mukavaa pinkoa esterata läpi ryminällä eikä sillä vauhdista tai nopeista käännöksistä pulaa olekaan. Rauhallisuutta ja keskittymiskykyä täytyy siis sen kanssa vielä hioa, jotta esteradoillakin Sueno pääsisi todelliset kyntensä näyttämään.
Maastossa Sueno on rohkea eikä kavahda juuri mitään ja porukassa maastoillessa täytyy sen ensimmäisenä olla, muuten neiti saa helposti aikaan tappelua ja kilpailua. Muiden hevosten seurassa Sueno muutenkin hieman hankala on ja siksi sen kanssa suurimman ilon irti saakin, kun yksikseen maastoon lähtee. Tamma rakastaa päästellä tallissa ja kenttätyöskentelyssä syntyneitä höyryjä ulos laukkasuorilla ja on peloton maastoesteitä kohtaan - se ei välitä alustasta, esteen 'pelottavuudesta' tai siitä mitä esteen toisella puolella odottaa, vaan epäröimättä leiskauttaa yli.


S U K U T A U L U

  RG Two Turns Alté Allegro (EVM)
Carmila (EVM)
Olympica Suthreme Fox Reedeemer (EVM)
Montaques Garamond (EVM)
   Apple Tree´s Bond´s Babe My Name Is Bond Lauritz (EVM)
Lady Marmelade (EVM)
Eritrea Orville (EVM)
Bluefox (EVM)


S U K U S E L V I T Y S

Isänisänisä, kimo trakehnerori Allegro, oli erinomainen esteratsu. Se kisasi kansainvälisillä kentillä asti 150cm luokkia. Jälkeläisilleen se periytti estelahjojen lisäksi myös suurta kokoaan ja lempeää luonnettaan, joista se oli kotimaassaan Saksassa varsin tunnettu. Allegro kuoli kunnoitettavassa 31 vuoden iässä ja ehtikin jättää jälkeensä kymmeniä hienoja ja pärjänneitä jälkeläisiä.
Isänisänemä Carmila oli sekin kimo, estepainotteinen trakehner, mutta ei yltänyt läheskään samanlaisiin suorituksiin kuin Allegro. Se kisasi noin metrin luokkia hyvällä menestyksellä mutta syystä tai toisesta ei koskaan sen korkeammalle edennyt, ymmärtääkseni tamman omistajat eivät kisauksen suhteen kovinkaan tavoitteellisia olleet. Luonteeltaan Carmila oli sähäkkä ja leiskuva tamma, mitä Allegro oli omiaan tasoittamaan.

Isänemänisä Suthreme Fox Reedeemer ei ollut kummoinen kisaratsuna, mutta rautias oldenburgilainen ori oli ulkomuodoltaan aivan uskomattoman hieno: se kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle ja oli muutoinkin hirmuisen komea ori. Esteiden lisäksi orilla kisattiin pienimuotoisesti myös koulua, jonka parissa se sijoittuikin muutaman kerran jopa vaativissa luokissa. Kenttäratsastuksenkin parissa se tiettävästi starttasi muutaman kerran, mutta menestystä tuskin siltä saralta kummoisesti saatiin. Luonteeltaan Suthreme Fox Reedeemer oli mitä ihastuttavin ori: se oli hyvin rohkea ja eteenpäinpyrkivä, ja näitä piirteitä se periytti myös jälkeläisiinsäkin.
Isänemänemä Montaques Garamondissa oli kouluhevosen vikaa, vaikka sen suku pääosin estepainotteista olikin. Se kisasi nuoruudessaan esteitä, mutta ilmeisesti jatkuvat jalkavaivat saivat sen silloiset omistajat siirtymään kouluratsastuksen pariin. Se lienee ollut varsin hyvä ratkaisu, sillä tummanruunikko oldenburgtamma sijoittui monesti vaativissakin luokissa.

Emänisänisä Lauritz oli koulupainotteinen herrasmies. Tämä vaaleanrautias ja kiltti trakehnerori oli kotoisin Neuvostoliitosta mutta eli suuren osan elämästään Saksassa, jossa se kisasi pääasiassa vaativia koululuokkia mutta myös satunnaisia estekilpailuja. Ori menestyi kohtalaisesti kisakentillä, mutta huomattavasti parempaa menestystä se saavutti jalostuksen saralla.
Emänisänemä Lady Marmelade oli kaunis musta saksalainen trakehnertamma, joka ei ymmärtääkseni juurikaan kisoja kiertänyt helppoja esteluokkia lukuun ottamatta. Tamma asui maineikkaassa saksalaisessa trakehnersiittolassa ja oli merkittävä osa kyseisen siittolan jalostusohjelmaa, ja sillä onkin monia kuuluisia jälkeläisiä. Jälkeläisilleen tamma periytti pehmeää ja tasaista luonnettaan.

Emänemänisä Orville oli vahvasti koulupainotteinen kimo trakehnerori, joka syntyi ja eli koko elämänsä Saksassa kilpaillen koulua aina GP-tasolla asti. Se oli luonteeltaan melkoisen haastava tapaus: ori osasi olla järjettömän jääräpäinen ja tulinenkin, mutta kisakentillä se oli silti ehdoton luottoratsu.
Emänemänemä Bluefox oli sekin koulua kisannut musta trakehnertamma, joka pärjästi kisakentillä melkoisen hyvinkin vaativallakin tasolla: uransa aikana se haali useita sijoituksia arvostetuistakin kilpailuista. Tamman ura jäi kuitenkin harmittavan lyhyeksi, kun se minulle tuntemattomasta syystä siirrettiin kokopäiväisesti siitostamman ja opetusmestarin rooliin.


J Ä L K E L Ä I S E T

FWB-t. B'Solace, s. 19.11.2001, i. Akkord's Altémpo, kuollut
FWB-t. FR Flute, s. 13.11.2002, i. Akkord's Farant, om. ?
FWB-o. Sumuniemen Final Surviror, s. 22.11.2002, i. R.M. Final Destination, om. Miia B.
FWB-o. Salem AIR, s. 12.03.2005, i. H.T. Celtic Warrior, om. Airlea
FWB-t. Beverly AIR, s. 08.05.2005, i. Skyé, om. Airlea
FWB-o. Baraqiel AIR (KRJ-III), s. 06.06.2006, i. CW Bounty Killa, om. Virtuaalitalli Dei
FWB-t. Ch. Velouria AIR (KRJ-II), s. 10.08.2006, i. FR Rubinstrat, om. Te Adoro Estate (kuollut)
FWB-t. VIR MVA Ch. Summer AIR, s. 31.3.2007, i. MSC Angel Of Destruction, om. Airlea


K I S A K A L E N T E R I

Palkittu KRJ III -palkinnolla 12.03.2009
Palkittu YLA3-palkinnolla 05.02.2009


03.04.2005 Dozey, KRJ, Va A, 1/35 !!
12.04.2005HsK, KRJ, Prix St. Georges, 1/30 !!
14.04.2005 Sacred Heart, KRJ, Va B, 3/25
05.03.2007 Trance Walkers, KRJ, Int. I, 5/41
10.03.2007 Stallion Hill, KRJ, Int I.,2/70
31.03.2007 Fliphen Valoir, KRJ, kür: Int. II, 1/67 !!
03.06.2007 Peninkulma, KRJ, Va B, 8/108
07.06.2007 Anio, KRJ, Int. I, 2/35
09.06.2007 Travail Noir, KRJ, PSG, 3/38
21.06.2007 Te Adoro Estate, KRJ, Int. I, 4/41
25.06.2007 Minea Ponies, KRJ, Int I., 1/40 !!
22.07.2007 Tammela, KRJ, Int. I, 1/40 !!
20.01.2009 Siero, KRJ, Int. I, 1/35
22.01.2009 Tim&Yam Ponies, KRJ, Int. I, 4/60
23.01.2009 Championtalli, KRJ, Int. I, 7/73
23.01.2009 Tim&Yam Ponies, KRJ, Va A, 5/60
23.01.2009 Vanamo, KRJ, Int. II, 4/19
27.01.2009 Cornell Shetlands, KRJ, Int. I, 7/60
27.01.2009 Beliewe, KRJ, Va A, 2/30
28.01.2009 Vision, KRJ, Int. I, 3/44
31.01.2009 Mix Dressage, KRJ, Int. II, 4/50
01.02.2009 Stonegarden, KRJ, Int. II, 2/40
02.02.2009 Leya Dressagehorses, KRJ, Int. II, 6/50
03.02.2009 Leya Dressagehorses, KRJ, Int. I, 2/50
03.02.2009 Mix Dressage, KRJ, Va A, 1/50 !!
04.02.2009 Manetheren, Va A, 10/100
04.02.2009 Classic Old, KRJ, Va A, 2/30
05.02.2009 Marceille, KRJ, Va A, 2/52
07.02.2009 Arwyn, KRJ, Va A, 6/52
08.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, Int. II, 2/30
09.02.2009 L'amour aux Chevaux, KRJ, Va A, 7/50
10.02.2009 Xcalibur, KRJ, Int. II, 4/46
11.02.2009 Vaapukka, KRJ, Int. I, 8/100

11.02.2009 Yksityistalli Forest, KRJ, Int. I, 3/24
12.02.2009 Villakuja, KRJ, Va A, 7/81
12.02.2009 Vaapukka, KRJ, Va A, 8/100
12.02.2009 Vaapukka, KRJ, Int. I, 4/100
12.02.2009 Vaapukka, KRJ, Int. II, 8/100
12.02.2009 Jasmine Lane, KRJ, Va A, 5/50
13.02.2009 Jasmine Lane, KRJ, Va A, 1/50 !!
13.02.2009 Viehättävä, KRJ, Va B, 1/80 !!
13.02.2009 Svärjade, KRJ, Int. I, 2/60
13.02.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, Int. II, 5/30
13.02.2009 Airlea, KRJ, Int. II, 2/50
13.02.2009 Yanblad, KRJ, Int. II, 3/14
14.02.2008 Marceille, KRJ, Int. II, 3/100
14.02.2009 Jasmine Lane, KRJ, Va A, 6/50
14.02.2009 Svärjade, KRJ, Int. I, 3/60
15.02.2009 Cornell Shetlands, KRJ, Int. I, 6/60
15.02.2009 Virtuaalitalli Tropica, KRJ, PSG, 5/30
15.02.2009 Postimerkki, KRJ, Int. I, 2/40
16.02.2009 Stonegarden, KRJ, Int. I, 6/50
16.02.2009 Viehättävä, KRJ, Va B, 1/80 !!
17.02.2009 Stonegarden, KRJ, Int. I, 3/50
18.02.2009 Virtuaalitalli Tropica, KRJ, PSG, 2/30
20.02.2009 Rajaton, KRJ, Int. I, 1/50 !!
21.02.2009 Stonegarden, KRJ, Int. II, 2/50
24.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. I, 6/60
24.02.2009 Junkertums Othello, KRJ, Va A, 6/50
24.02.2009 Gaseta, KRJ, Int. I, 6/50
24.02.2009 Pohjanoteeraus, KRJ, Int. II, 7/50
25.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. I, 3/60 !!
25.02.2009 Hämy, KRJ, PSG, 3/44
25.02.2009 Evergrey, KRJ, Int. II, 6/50
27.02.2009 Tuuliharja, KRJ, Int. I, 3/25
27.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. I, 7/60
10.03.2009 Spröde, KRJ, Int. I, 8/87

K U V A G A L L E R I A

       
© Suzy

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!